Wegovy

Wegovy ervaringen

Wat is Wegovy?

Wegovy is een glucagon-like peptide-1 (GLP-1) receptoragonist, die behoort tot de klasse van geneesmiddelen die het endocriene systeem beïnvloeden door de glucosehomeostase en het lichaamsgewicht te reguleren. Het geneesmiddel wordt geproduceerd door Novo Nordisk in de vorm van een gebruiksklare oplossing voor injectie. Het is verkrijgbaar in verschillende doseringen, beginnend bij 0,25 mg en eindigend bij 2,4 mg.

De indicatie voor het gebruik van Wegovy is obesitas of overgewicht bij volwassenen in combinatie met een caloriearm dieet en meer lichaamsbeweging. In klinische studies toonde het geneesmiddel significant gewichtsverlies in vergelijking met placebo (tot 15% van het initiële lichaamsgewicht).

Het werkingsmechanisme van het geneesmiddel Wegovy is erop gericht de werking van endogeen GLP-1 na te bootsen. Het bindt zich aan GLP-1-receptoren en stimuleert zo de insulinesecretie terwijl het de glucagonproductie onderdrukt, wat resulteert in een betere glucoseregeling. Dit helpt de vetvorming te verminderen. Daarnaast beïnvloedt semaglutide de eetlustregulerende centra in de hersenen, wat resulteert in een verminderde voedselinname en uiteindelijk gewichtsverlies.

Kopen in België

Kopen in Nederland

Overzicht van ervaringen met injecties voor gewichtsverlies

Positieve ervaringen

Patiënten die semaglutide-injecties voor gewichtsverlies hebben gebruikt of nog steeds gebruiken, zijn meestal tevreden over de medicatie. Enkele van de meest voorkomende positieve beoordelingen van de therapie zijn:

 • gebruiksgemak van de injectiepen;
 • een merkbare vermindering van het hongergevoel en het verlangen naar vet voedsel en snoep;
 • het optreden van een aangenaam en langdurig gevoel van verzadiging na het eten;
 • snel begin van de werking van het geneesmiddel;
 • verbetering van het cardiovasculaire systeem;
 • aanzienlijk gewichtsverlies.
0
Laat hier feedback op achterx

Negatieve ervaringen

Op forums en in sociale netwerken kun je negatieve beoordelingen tegenkomen. Er zijn er minder dan positieve, maar genoeg om een beginner af te schrikken:

 • ongemak bij het toedienen van de medicatie;
 • misselijkheid en diarree als veel voorkomende bijwerking;
 • de hoge kosten;
 • moeilijkheden bij de aankoop;
 • onvoldoende gewichtsverlies (de therapie voldeed niet aan de verwachtingen).
0
Laat hier feedback op achterx

Samenvatting

De beoordeling van Wegovy varieert sterk afhankelijk van de bronnen. De gemiddelde gebruikerswaardering varieert van 6,9 tot 9,1 uit 10 met overweldigend positieve beoordelingen. Wat interessant is, is het feit dat gemiddelde beoordelingen vrijwel niet bestaan. Patiënten zijn ofwel helemaal tevreden met de behandeling, of uiten scherpe (soms ongegronde) kritiek op de injecties voor gewichtsverlies. 

Wegovy ervaringen

Heel vaak staan positieve en negatieve beoordelingen in hetzelfde commentaar. Onaangename bijwerkingen doen bijvoorbeeld niets af aan de hoge effectiviteit van de therapie en ongemak van injecties betekent niet dat het doseringsschema en het toedieningsmechanisme van het medicijn te ingewikkeld zijn.

Feedback over de effectiviteit van de therapie

Hoeveel kilo kan ik afvallen?

Uit analyses van honderden berichten en tientallen forums blijkt dat de overgrote meerderheid van de patiënten de informatie in de officiële gebruiksaanwijzing van Wegovy verkeerd begrijpt. Heel veel patiënten verwachten 15 kg gewicht te verliezen. Dit is een correcte wens, maar dit cijfer komt verdacht vaak voor. Waarschijnlijk hebben forumleden gewichtsverlies in kilo’s en gewichtsverlies als percentage van het oorspronkelijke gewicht verward. Studies bevestigen dat patiënten veel kansen hebben om tot 15% van hun gewicht te verliezen. Echter:

 1. Het is geen garantie dat je precies zoveel zult afvallen.
 2. Je moet rekening houden met je oorspronkelijke gewicht, want in jouw geval kan 15% zo weinig zijn als 10 kg of zo veel als 20 kg.

Er is geen reden om de resultaten van de onderzoeken niet te vertrouwen. De feedback van patiënten bevestigt ze over het algemeen. Bouw echter geen opgeblazen verwachtingen op gebaseerd op rapporten als “Ik ben 30 kg afgevallen”. Je hebt geen informatie over het oorspronkelijke gewicht van die patiënt, dus je kunt geen duidelijk beeld krijgen van hun ervaring.

0
Laat hier feedback op achterx

Hoe snel kun je afvallen?

Volgens de officiële gegevens over de farmacokinetiek van semaglutide wordt de maximale concentratie van de werkzame stof in plasma gemiddeld 24-51 uur na toediening bereikt. Afhankelijk van de functionele toestand van de nieren en andere organen kan deze tijd oplopen tot 240 uur. Het tastbare effect van Wegovy op het lichaam is dus al voelbaar op de tweede dag na het begin van de behandeling. Volgens beoordelingen op forums beginnen patiënten rond deze tijd misselijkheid te voelen.

De snelheid van gewichtsverlies, het meest verwachte resultaat, is moeilijker te beoordelen. De fabrikant verstrekt dergelijke gegevens niet. In wetenschappelijke studies en klinische onderzoeken wordt de effectiviteit van Wegovy beoordeeld na ongeveer 52-56 weken therapie. De ervaring van patiënten bevestigt dat het bijna onmogelijk is om eerder dan deze periode een optimaal gewichtsverlies te bereiken.

Onder de commentaren zijn de meest optimistische meldingen van het verliezen van 5 kg per maand. Het meest realistisch zijn meldingen van het verliezen van 1 kg per week met een geleidelijke daling van de snelheid van gewichtsverlies.

Bijna alle patiënten melden dat ze het snelst afvallen in de eerste maand. De reden hiervoor is de gewenningsperiode van het lichaam aan semaglutide, die gepaard gaat met frequente misselijkheid. Dit vermindert het verlangen naar voedsel aanzienlijk.

0
Laat hier feedback op achterx

Foto voor en na inname van Wegovy

Via onze interface kun je foto’s uploaden van voor en na de therapie. Je kunt anoniem blijven. Door dit te doen, help je gebruikers begrijpen wat het echte resultaat is van het nemen van gewichtsverlies injecties. De meeste forums hebben deze functionaliteit niet, dus het is erg moeilijk om echte “voor en na” Wegovy foto’s te vinden. De foto’s die we hebben kunnen vinden (en die je kunt vinden in open bronnen) zijn niet geloofwaardig. Dit soort inhoud wordt vaak gebruikt om te manipuleren en een aankoop te stimuleren. We raden je aan om dergelijke foto’s zeer kritisch te beoordelen.

0
Laat hier feedback op achterx

Ervaring van artsen

Artsen delen hun ervaringen meestal niet op forums. Dit komt omdat ze gebonden zijn aan het arts-patiëntgeheim en de medische geschiedenis van hun patiënten niet openbaar mogen maken.

De ervaringen van artsen die ze rapporteren in hun wetenschappelijke artikelen zijn ondubbelzinnig positief. De grootste bijval van medische professionals is Wegovy’s vermogen om de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Dit doet hen geloven dat dit medicijn binnenkort misschien zal worden gedekt door de sociale zekerheid.

Veel kinderartsen hebben hun mening gegeven over de aanvaardbaarheid van semaglutide voor kinderen. Naar hun mening kan dit middel variabiliteit toevoegen aan de behandeling van obesitas bij kinderen. Amerikaanse kinderartsen hebben de goedkeuring door de FDA van Wegovy voor kinderen van 12 jaar en ouder verwelkomd. In de EU zijn dergelijke veranderingen niet doorgevoerd en blijft behandeling met semaglutide-injectie voorbehouden aan volwassenen.

Ervaring met kopen

Waar kan ik Wegovy kopen zonder recept?

Wegovy kopen zonder recept is een veelbesproken onderwerp. Dit is te wijten aan het feit dat veel patiënten het verkrijgen van een recept associëren met een lang proces van wachten op een doktersafspraak, het doen van testen en wachten op de resultaten. De forumdeelnemers zijn het er echter bijna volledig mee eens – om de aankoop te vereenvoudigen, is het het beste om het geneesmiddel online te kopen. Tijdens het bestelproces krijgt de patiënt advies op afstand en een online recept. Het is niet nodig om vooraf een afspraak met de arts te maken. Medische zorg kan hier en nu worden ontvangen.

0
Laat hier feedback op achterx

Waar is de beste prijs?

De kosten zijn iets waar patiënten het minst vaak over praten. Voor velen is het duidelijk dat de behandeling van obesitas een financiële investering vereist. De enige discussie is of het beter is om het goedkopere Saxenda te kiezen of het modernere maar duurdere Wegovy. De meningen zijn verdeeld, vooral omdat de ervaring met beide medicijnen van Novo Nordisk ongeveer gelijk is.

De laagste prijzen vind je in de reguliere apotheek. Je zult echter veel tijd moeten besteden om het medicijn te vinden. Vergeet niet dat je een recept nodig hebt, wat ook veel tijd kan kosten (en geld, als je een privékliniek gebruikt).

De meest redelijke prijzen vind je in online apotheken (online zorgplatforms). Daar is de prijs van het medicijn inclusief advies, recept en levering.

0
Laat hier feedback op achterx

Welke online apotheek is de beste?

De meest betrouwbare platforms voor het online kopen van Wegovy zijn online gezondheidsdiensten. Hun onderscheidende kenmerk is dat ze volledige gezondheidszorgdiensten bieden (advies op afstand, receptverwerking) en het medicijn binnen slechts 24-48 uur leveren. Enkele van de meest populaire zijn Treated en Dokteronline. Beide hebben veel positieve recensies en beoordelingen ontvangen. 

treated ervaringen
dokteronline ervaringen

De positieve patiëntervaring is te danken aan het feit dat beide platforms hulp bieden bij de medicatiekeuze. Dit is erg belangrijk voor het geval dat:

 1. Als je niet weet wat je precies nodig hebt om af te vallen
 2. Als Wegovy niet beschikbaar is op de markt en je een effectief alternatief moet vinden
 3. Als u weet wat u nodig hebt, maar de arts heeft aanvullende aanbevelingen.

Zowel Treated als Dokteronline bieden een identiek aanbod van diensten. Meestal zullen de prijs en beschikbaarheid van het geneesmiddel je keuze voor een van hen beïnvloeden. In het geval dat Wegovy niet op voorraad is op beide platforms, kunt u er zeker van zijn dat de arts u zal helpen bij het vinden van een alternatief (meestal Saxenda).

Handige links:

 1. Treated Nederland
 2. Dokteronline Nederland
 3. Dokteronline België
0
Laat hier feedback op achterx

Interessante feiten van forums

Het meest verrassend is dat de mogelijkheid van recreatieve inname van Wegovy en andere GLP-1 agonisten serieus wordt besproken op forums. Er zijn zoveel berichten op een bodybuildingsforum over atleten die een minimale dosis semaglutide nemen om een dieet te vergemakkelijken. Dit is een negatieve praktijk die niet herhaald zou moeten worden. Wegovy is bedoeld voor patiënten met een BMI boven 30 of een BMI boven 27, in aanwezigheid van comorbiditeiten. Het lijkt erop dat sommige bodybuilders misbruik maken van de gebreken in het BMI-classificatiesysteem voor overgewicht, artsen misleiden en een medicijn kopen dat niet voor hen is bedoeld.

Ook triest is het feit dat er heel weinig aandacht wordt besteed aan dieet en lichaamsbeweging op forums die zijn gewijd aan het delen van ervaringen met obesitasmedicatie. Dit is een belangrijk onderdeel van de therapie dat een zeer sterke invloed heeft op de effectiviteit van het gebruik van Wegovy.

We vragen je om deel te nemen aan de discussie. We publiceren alleen echte reviews waarin patiënten hun echte ervaringen delen.

Bronnen:

 1. https://www.statnews.com/2023/08/08/heart-problems-wegovy-novo/
 2. https://link.springer.com/article/10.1007/s40262-017-0528-2#
 3. https://time.com/6285055/wegovy-teenagers-weight-loss-risks/
5 1 stem
Article Rating
Aanmelden
Verwittigen van
guest
0 Comments
Inline reacties
Alle opmerkingen bekijken